США виключили можливість проведення референдуму на Донбасі

Читать на русском
Білий дім виключив проведення референдуму на Донбасі. Адміністрація президента США не розглядає пропозицію російського лідера Володимира Путіна.

Білий дім виключив проведення референдуму на Донбасі. Адміністрація президента США не розглядає пропозицію російського лідера Володимира Путіна.

Про це повідомив представник ради національної безпеки при Білому домі Гарретт Маркис, пише «Слово і Діло».

Що потрібно знати Україні про зустріч Трампа з ПутінимУ понеділок, 16 липня, в Гельсінкі відбулися переговори президента Росії з американським лідером Дональдом Трампом. Підбили підсумки експерти.

Він зазначив, що процес вирішення конфлікту на сході України регулюють Мінські угоди, і вони не передбачають ніяких варіантів для референдуму.

Маркис також вказав, що плебісцит на частини території України, яка не перебуває під контролем Києва, був би нелегітимним.

Раніше агентство Bloomberg повідомило, що президент Росії Володимир Путін в ході переговорів з американським колегою Дональдом Трампом запропонував провести на сході України референдум під егідою міжнародних організацій. На його думку, цей крок дозволив би врегулювати конфлікт в Донбасі.

Перший віце-спікер парламенту і представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко виключила проведення на окупованій частині Донбасу будь-якого виду референдумів про статус регіону.

А заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука назвав ідею Путіна пошуком шляхів виходу Москви з Донбасу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтесь до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: