Суд ухвалив рішення щодо боргу «Київенерго» за газ

Читать на русском
Господарський суд Києва виніс рішення щодо боргу Київенерго перед Нафтогазом за спожитий газ.

Господарський суд Києва виніс рішення щодо боргу «Київенерго» перед «Нафтогазом» за спожитий газ.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 19 липня, повідомляє «112 Україна».

«Київенерго» влаштувало рейди на боржників: як вийти з тарифної кризиБорг споживачів та держбюджету за тепло й гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. Київенерго вже почало рейди квартирами киян. Оцінили ситуацію експерти.

Так, суд постановив, що ані «Київтеплоенерго», якому були передані функції «Київенерго», ані територіальна громада не є відповідальними за борг компанії.

Раніше в «Нафтогазі» заявляли, що оплата цього боргу є головною умовою для укладення договору з новоствореним «Київтеплоенерго». У КП, своєю чергою, відмовляються оплачувати борг «Київенерго.

Заступник голови КМДА Петро Пантелеєв після суду заявив, що таке рішення є справедливим.

«Будемо й надалі захищати інтереси міста та киян правовими методами», – сказав чиновник.

Він уточнив, що паралельно в Господарському суді Києва розглядається позов КМДА до «Нафтогазу», в якому місто просить суд зобов'язати держкомпанію укласти договір на поставку газу з «Київтеплоенерго». Засідання суду відбудеться 24 липня.

Нагадаємо, на початку червня в «Нафтогазі» заявили, що не хочуть укладати договір на поставку газу «Київтеплоенерго», поки місто не заплатить старі борги. Зараз борг комунальників перед «Нафтогазом» становить 4,8 мільярда гривень, з них 2,3 мільярда – штрафи й заборгованість влади за пільгові та субсидовані поставки.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: