ЄС може запровадити санкції проти країн за відмову приймати біженців

Читать на русском
Європейський союз має намір вводити санкції проти своїх країн-членів за відмову приймати біженців.

Європейський союз в наступному місяці може запровадити покарання для держав-членів, які не братимуть за квотами прохачів притулку, які опинилися в Греції та Італії.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.нет».

Віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс розкритикував ЄС за те, що з Греції та Італії до сих пір переселили лише 12 тисяч з 160 тисяч біженців з Сирії та інших країн.

За його словами, Брюссель все ще сподівається переконати незговірливі країни, але буде розглядати санкції, якщо не буде прогресу в цьому питанні до наступного звіту Єврокомісії в березні.

Країни ЄС можуть потрапити під великі штрафи, якщо порушать правила Союзу. Тіммерманс додав, що «вкрай несправедливо» залишати Грецію та Італію один на один з проблемою мігрантів. На його думку, потрібно переконати приймати мігрантів країнам Східної Європи, де є опір мусульманської імміграції. Угорщина і Словаччина взагалі запропонували платити «солідарні» внески замість того, щоб приймати мігрантів.

Але Франція і Німеччина наполягають на тому, що жодна країна не може ухилятися від свого обов'язку визнати мінімальну кількість біженців відповідно до плану, який був складений у вересні 2015 року.

Нагадаємо, міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле заявив, що масовий прийом Німеччиною біженців з країн Північної Африки і Близького Сходу в 2015-му - 2016-му роках є помилкою офіційного Берліна, за яку він може згодом дорого заплатити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: