Японія повністю припинить імпорт нафти з Ірану

Читать на русском
У ролі альтернативних джерел імпорту нафти розглядаються Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати.

Японські нафтові компанії готуються до повного припинення імпорту нафти з Ірану.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Nikkei у четвер, 19 липня.

Нафта показала рекордне обвалення ціни за 2 роки. Чи вдарить це по українцях?У середу, 11 липня, нафта марки Brent подешевшала на 6 відсотків і коштувала 74 долари за барель. Падіння стало рекордним із літа 2016 року. Як це позначиться на Україні, міркували експерти.

Зазначається, що поставки нафти з Ірану до країни мають бути повністю припинені до жовтня 2018 року. Як альтернативні джерела імпорту нафти розглядаються Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати.

Згідно з інформацією видання, японські постачальники іранської нафти JXTG Holdings і Idemitsu Kosan отримали від США попередження про необхідність повного припинення імпорту до початку листопада. До цього часу американці планують відновити дію санкцій щодо Тегерана.

«У разі продовження закупівель іранської нафти США погрожують цим компаніям великими штрафами», – йдеться в повідомленні.

Наприкінці червня стало відомо, що США запровадять ембарго на іранську нафту з 4 листопада нинішнього року. Також американці будуть готові запровадити санкції проти міжнародних компаній, якщо вони будуть фінансувати нинішній режим у Тегерані.

В Ірані заявили, що ціни на нафту повернуться до позначки в 100 доларів за барель через дії керівництва США.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: