США запровадять ембарго на іранську нафту

Читать на русском
Влада США вимагатиме від усіх зарубіжних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада поточного року.

Влада США вимагатиме від усіх зарубіжних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада поточного року для забезпечення економічного тиску на Тегеран.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив під час телефонного брифінгу у Вашингтоні високопоставлений представник Держдепартаменту США, повідомляє «Укрінформ» у середу, 27 червня.

Трамп заявив про вихід США з угоди з ІраномАмериканський лідер Дональд Трамп в телеефірі заявив, що США залишають договір щодо іранської ядерної програми, укладений «шісткою» в 2015 році.

«Так, із 4 листопада», – зазначив представник зовнішньополітичного відомства у відповідь на запитання щодо дати, коли США планують застосувати обмеження.

«Ми збираємося ізолювати іранські фінансові потоки й маємо намір привернути увагу до тотальної згубної активності Ірану в регіоні», – додав дипломат.

Також США будуть готові запровадити санкції після зазначеної дати проти міжнародних компаній, якщо вони фінансуватимуть іранський режим. З цією метою вже проводяться переговори із зарубіжними країнами, під час яких США роз'яснюють свою позицію.

Нагадаємо, 8 травня американський президент Дональд Трамп оголосив про вихід США з угоди щодо ядерної програми Ірану й анонсував відновлення санкцій проти Тегерана.

У відповідь на дії Вашингтона Іран зажадав гарантій збереження угоди від європейських учасників. А згодом висунув сім вимог, у разі виконання яких він згоден виконувати умови ядерної угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: