Стали відомі подробиці отруєння «Новачком» в Еймсбері

Читать на русском
У загиблої після отруєння Новичком в Еймсбері Дон Стерджесс були вражені обличчя і руки. Вона могла розприскати отруту, вважаючи, що це духи.

У загиблої після отруєння нервово-паралітичною речовиною Новичок в британському Еймсбері 44-річної жінки Дон Стерджесс були вражені обличчя і руки.

Як пише «Слово і Діло», про це з посиланням на місцеву поліцію повідомляє в середу, 18 липня, телеканал Sky News.

У справі про отруєння Скрипалів з'явилася нова версіяОтруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки могла готувати група з шести осіб, керівником якої була жінка.

За версією слідчих, жінка могла розприскати отруйну речовину на руки і обличчя, вважаючи, що це були духи.

Про те, що Новичок зберігався саме у флаконі для парфумерії, 16 липня розповів брат 45-річного британця Чарлі Роулі Метью, який отруївся разом зі Стерджесс. Пізніше ці дані підтвердили в поліції. До цього у відомстві говорили про знайдену в будинку Роулі пляшечку. Саме в ній, як зазначали співробітники британських правоохоронних органів, ймовірно, знаходилася отруйна речовина.

Флакон, як уточнює телеканал, Стерджесс і Роулі підібрали на вулиці.

Британець, який отруївся, за інформацією каналу, дійсно раніше зізнався родичам, що пам'ятає, як перед отруєнням давав своїй супутниці парфумерний флакон. 10 липня він прийшов в себе.

Нагадаємо, Роулі і Стерджесс були виявлені без свідомості 30 червня в місті Еймсбері. Британська влада, взявши у них аналізи, пізніше заявила, що обидва вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною Новичок. У березні ним же, за інформацією Лондона, в Солсбері отруїлися екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Однак цього разу зв'язку між двома цими інцидентами поліція поки не знайшла. Британці, за однією з версій слідчих, могли випадково зіткнутися з Новичком.

8 липня постраждала від дії нервово-паралітичної речовини Стерджесс померла в лікарні. Її смерть місцева поліція почала розслідувати як вбивство. Розтин тіла британки розпочався 17 липня. Його результати, як очікується, зможуть допомогти слідчим встановити, чи був Новичок, яким отруїлися британці, з тієї ж партії, що використовувалася в Солсбері при отруєнні Скрипалів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: