Україна різко скоротила експорт меду

Читать на русском
У першому півріччі 2018 року Україна експортувала 17 тисяч тонн меду, що на 43 відсотки менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У першій половині 2018 року Україна експортувала 17 тисяч тонн меду, що на 43% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомила експерт Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Анна Бурка в Facebook, пише «Слово і Діло».

Динаміка експорту та імпорту: як та з ким торгує Україна?За результатами І кварталу 2018 року, обсяги торгівлі товарами з ЄС в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збільшилися на 18,7%, експорту - на 27,4%, а імпорту - на 11,2%.

«Експорт українського меду в першому півріччі 2018 року скоротився на 43% порівняно з аналогічним періодом 2017 року й склав майже 17 тисяч тонн загальною вартістю 37 мільйонів ​​доларів», – ідеться в повідомленні.

Експерт зазначила, що ЄС продовжує лідирувати серед основних покупців українського меду. Так, зокрема, експорт до Німеччини склав 32% від всього експорту, Польщі – 17%, Бельгії – 12%.

Також вона нагадала, що з жовтня до країн ЄС буде відкрита додаткова квота на безмитну поставку українського меду (2,5 тис. тонн).

Як відомо, цього року в Україні зафіксоване масове отруєння бджіл через отрутохімікати, якими фермери обробляють поля. У декількох регіонах загинули понад 18 тисяч бджолосімей.

Раніше повідомлялося, що Україна істотно скоротила експорт зерна.

Нагадаємо, експорт України до Польщі майже наздогнав експорт до Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: