У поліції розповіли, що вилучають в офісі КПУ

Читать на русском
Співробітники департаменту кіберполіції із залученням спецпризначенців КОРД проводять санкціоновані обшуки в офісі забороненої Компартії України Петра Симоненка.

Співробітники департаменту кіберполіції із залученням спецпризначенців КОРД проводять санкціоновані обшуки в офісі забороненої Компартії України Петра Симоненка й вилучають речові докази.

Про це повідомив 19 липня «Українській правді» речник Національної поліції Ярослав Тракало, пише «Слово і Діло».

Привиди комуністичного минулого: чи є шанс у лівої опозиції знайти свого виборця?Політичний експерт розповів про електоральні перспективи партійних проектів із «лівою» ідеологією в політикумі.

Він пояснив, що правоохоронці попередньо встановили ІР-адресу та місцерозташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому були виявлені факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством.

«Під час обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть відправлені на експертизу», – повідомив Тракало.

За його словами, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту.

«Цих громадян наразі опитують правоохоронці. За цими фактами розпочате кримінальне провадження за частиною 2 статті 436-1 ККУ «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів», – додав Тракало.

19 липня стало відомо, що кіберполіція проводить обшук в офісі КПУ. Підставою є рішення суду, в якому написано про закриття сайту забороненої Компартії.

Як повідомлялося, станом на середину травня Служба безпеки України провела 24 обшуки під час розслідування справи Симоненка. Його звинувачують у спробах захопити державну владу.

У грудні 2015 року суд за позовом Міністерства юстиції заборонив діяльність Компартії в Україні.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: