Вищий адмінсуд підтвердив законність заборони КПУ

Читать на русском
Вищий адміністративний суд остаточно підтвердив законність заборони діяльності Комуністичної партії України.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що тривала історія із забороною діяльності Комуністичної партії України нарешті добігла кінця.

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) підтвердив законність заборони КПУ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на публікацію міністра юстиції у Facebook.

«Сьогодні Вищий адміністративний суд України підтвердив законність заборони КПУ. ВАСУ відмовив у порушенні касаційного провадження за касаційною скаргою Комуністичної партії України», – заявив Петренко.

За його словами, дане рішення ВАСУ не підлягає оскарженню та є остаточним. «Це була остання спроба комуністів продовжити агонію компартії», – наголосив міністр.

Також Петренко підкреслив, що відповідне рішення ВАСУ є затвердженням історичної справедливості в Україні.

Нагадаємо, історія із забороною діяльності КПУ триває з липня 2014 року. Тоді Мін'юст подав позов до Адмінсуду з питанням про заборону КПУ в Україні. Цей процес свідомо саботувався суддями, а після позитивного результату був оскаржений екс-членами КПУ в різних інстанціях.

Пізніше, 9 квітня 2015 року, Верховна Рада України ухвалила закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Водночас процес заборони КПУ в судах тривав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: