Міжнародний суд ООН вимагає у РФ звіту про рішення щодо Меджлісу

Читать на русском
Росію зобов'язали до 18 січня 2019 року проінформувати про конкретно здійснені кроки щодо виконання наказу про зняття заборони діяльності Меджлісу.

Міжнародний суд ООН зобов'язав Росію до 18 січня 2019 року проінформувати про конкретно здійснені кроки, спрямовані на виконання наказу про зняття заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Як інформує «Слово і Діло», про це в четвер, 19 липня, повідомляє прес-служба МЗС України.

Зокрема, зазначено, що 19 квітня 2017 року суд ООН у наказі зобов'язав РФ «утримуватися від обмежень щодо прав кримськотатарського народу зберігати свої представницькі інститути, зокрема Меджліс», проте Росія цей наказ не виконала.

Повідомляється, що 19 липня суд підтвердив обов'язковість виконання наказу.

У свою чергу Україна закликає РФ виконати свої міжнародні зобов'язання шляхом безумовного скасування заборони діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, як це передбачено текстом наказу Міжнародного суду ООН від 2017 року, заявили в МЗС.

Нагадаємо, 18 травня 2018 року Міжнародний суд ООН також поставив вимогу перед Росією надати інформацію про хід виконання наказу суду від 19 квітня 2017 року про відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу в анексованому Криму.

Раніше повідомлялося, що Україна передала до Міжнародного суду ООН розширений меморандум щодо Росії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: