В Україні збільшилася кількість нелегалів

Читать на русском
Державна прикордонна служба України за перші півроку поточного року затримала 1432 нелегальних мігранта.

Державна прикордонна служба України за перші півроку поточного року затримала 1432 нелегальних мігранта, що на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні прес-служби ДПСУ у четвер, 19 липня.

Прикордонники затримали нелегалів на кордоні з УгорщиноюПрикордонники затримали групу осіб, які, подолавши загороджувальний паркан, спробували незаконно перетнути україно-угорський кордон.

«Загальна кількість затриманих нелегальних мігрантів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 22%, в тому числі зросла на 28% кількість затриманих за незаконний перетин кордону. Якщо говорити мовою цифр, то відповідно в першому випадку були затримані 1432 нелегала, у другому - 417 осіб», - розповіли у відомстві.

У ДПСУ також повідомили, що в поточному році вже задокументовано 1,8 тисячі спроб перевезення контрабанди загальною вартістю близько 117,5 млн гривень.

У прес-службі додали, що найбільша активність незаконного переміщення товарів, а саме сигарет, алкогольних виробів, автотранспорту, предметів антикваріату і бурштину, зберігалася на кордоні з Польщею, РФ, Молдовою, Румунією і на лінії розмежування в районі проведення ООС.

Раніше повідомлялося, що в Україні за перші п'ять місяців поточного року виявлено понад чотири тисячі нелегалів. Також з початку цього року 305 осіб звернулися із заявами про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: