САП порушила провадження щодо фіксування НАБУ розмови Насірова з адвокатами

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі порушили справу на своїх колег за нібито незаконну фіксацію розмов Романа Насірова із захистом.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом фіксування Національним антикорупційним бюро розмови колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова зі своїми адвокатами в приміщенні НАБУ під час ознайомлення з матеріалами справи.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Національну асоціацію адвокатів України.

«За заявою Комітету захисту прав адвокатів та гарантій адвокатської діяльності НААУ стосовно втручання в адвокатську таємницю адвокатів Лисака О. М., Дроздовського Л. П., Дорошенка К. К. Спеціалізованої антикорупційною прокуратурою розпочате досудове слідство за частиною 2 статті 397 КК України», – зазначили в НААУ.

Підслідність у кримінальному провадженні визначили за Головним слідчим управлінням Служби безпеки України.

«Під час спілкування адвокатів з підзахисним в приміщенні НАБУ детективами цього відомства здійснювалась незаконна аудіо- та відеофіксація конфіденційного спілкування адвоката з клієнтами, що прямо заборонено статтею 23 закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність». Пізніше записи цих розмов були долучені НАБУ до матеріалів кримінального провадження як докази інкримінованого підзахисному діяння», – заявили в асоціації адвокатів.

Нагадаємо, САП закрила справу рюкзаків Авакова.

Раніше в ЦПК заявили, що САП була зацікавлена в закритті провадження проти Ткачука.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: