Скільки українців довіряють ЄС: результати опитування

Читать на русском
Позитивне ставлення до ЄС висловили 49 відсотків українців, а 62 відсотки українських громадян  вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими.

Позитивне ставлення до ЄС висловили 49% українців, а 62% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими.

Як пише «Слово і Діло», такі дані щорічного опитування громадської думки в шести Східних країнах-партнерах ЄС оприлюднив проект «Східне сусідство ЄС» у співпраці з компанією ACT LLC, повідомляється на сайті проекту.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв, що найближчим часом Україна отримає безвіз з ТаїландомСказано 31 травня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Так, результати 2018 року засвідчили, що 49% українців позитивно ставляться до ЄС, а 62% українських громадян вважають, що відносини з Європейським Союзом є хорошими (показники зросли на 6% і 4% відповідно порівняно з 2017 роком).

Більш ніж 70% українців вважають, що ЄС представляє такі цінності, як «мир, безпека та стабільність», «захист прав людини», «економічне процвітання», «верховенство права» та «громадянські свободи». При цьому 66% людей в Україні довіряють Європейському Союзу, що на 8% більше, ніж 2017 року. 29% довіряють Євразійському економічному союзу, що нижче за середній рівень у регіоні – 33%.

Варто зазначити також, що 60% українців (зростання на 4% порівняно з 2017 роком) знають про фінансову підтримку ЄС, а 43% з них вважають, що така підтримка є ефективною (показник зріс порівняно з 36% за минулий рік).

Раніше повідомлялося, що безвізовими поїздками до країн Євросоюзу користуються від 9 до 12 тисяч українців на добу.

Нагадаємо, українські громадяни зараз мають можливість подорожувати без віз або отримуючи візи на кордоні майже до 130 країн світу.

Бажаєте обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: