Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Микола Фролов

Читать на русском
Нардеп Фролов виконав 57 відсотків обіцянок. До кінця каденції йому потрібно втілити в життя ще 3 передвиборчі обіцянки, в тому числі провести люстрацію влади.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Микола Фролов (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Фролов був обраний до Верховної Ради за одномандатним виборчим округом №76 (Запоріжжя, Орджонікідзевський район) у листопаді 2014 року. Він дав 14 обіцянок, з яких 8 виконав (57%), а 2 – провалив.

Нардеп не виконав програмну обіцянку сприяти впровадженню прозорої структури власності ЗМІ. Коли Верховна Рада голосувала за проект закону щодо забезпечення прозорості власності засобів масової інформації, Фролов був відсутній у сесійній залі.

Також нардеп не ініціював, як обіцяв, законопроект про дострокові вибори місцевих рад навесні 2015 року. Станом на 26 серпня 2015 року нардеп не зареєстрував жодних законодавчих ініціатив на цю тему. Нагадаємо, що влітку Рада ухвалила «Проект постанови про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році (25 жовтня)», але серед авторів законопроекту Миколи Фролова не було.

Впорався Фролов з обіцянкою сприяти завершенню будівництва мостового переходу в Запоріжжі через Старий Дніпро до острова Хортиця.

«Для забезпечення передбаченого обсягу робот планую найближчим часом зустрітися з міністром фінансів України Наталією Яресько для вирішення питання фінансування будівництва за рахунок залучення залишків кредитних коштів, залучених «Укравтодором» у попередні роки», – заявив нардеп.

У травні 2016 року Миколу Фролов взяв участь у нараді в столиці на тему запорізьких мостів. Крім того, за результатами двох його звернень до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та віце-прем'єр-міністра Володимира Кістіона ухвалили рішення продовжити будівництво мостових переходів через річку Дніпро. Уряд виділив фінансування на будівництво мосту через річку Старий Дніпро.

Також Фролов дотримав слова й надіслав звернення до комунальних служб Запоріжжя щодо ремонту покрівлі будинку на вулиці Задніпровській, 62. Як повідомив нардеп, ремонт покрівлі над квартирою зазначеного житлового будинку був включений до плану поточного ремонту МКП «Основа» на 2016 рік.

Крім того, Фролов обіцяв, що фракція БПП підтримає законопроект про національну безпеку. В підсумку фракція майже всім складом проголосвувала «за». Також нардеп виконав обіцянку підтримати законопроект про Антикорупційний суд.

До кінця каденції Фролову належить виконати ще 3 передвиборчі обіцянки. Всі вони записані в його програмі. Так, Фролов запевнив, що сприятиме проведенню децентралізації влади в Україні. Нардеп підтримав проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Також нардеп пообіцяв сприяти реформуванню армії та інших органів держбезпеки. Він голосував за внесення змін до законів України «Про загальну структуру й чисельність Служби безпеки України» та «Про Національну гвардію України», що переглядають структуру й чисельність відомств. Ще нардеп підтримав бюджет-2016, в якому заклали кошти для підвищення грошового забезпечення військовослужбовців-контрактників.

Фролов пообіцяв домогтись проведення люстраціїСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Набагато гірше йдуть справи з обіцянкою нардепа домогтися проведення люстрації. Наприкінці жовтня 2016 року Конституційний суд переніс розгляд справи про конституційність закону про люстрацію на невизначений термін. За цей час багато люстрованих чиновників відновилися на посадах через суд. До того ж, якщо закон буде визнаний неконституційним, держава буде змушена компенсувати всі збитки тим, кого люстрували. Також вони зможуть повернутися на посади.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: