США заявили про затримання російського шпигуна

Читать на русском
Американське міністерство юстиції повідомило про затримання росіянки, яка намагалася вплинути на політику США.

Американське міністерство юстиції повідомило про затримання росіянки, яка намагалася вплинути на політику США.

Як пише «Слово і Діло», мова йде про дипломованого політолога, випускницю Алтайського держуніверситету (Барнаул) Марію Бутіну, уточнює РІА Новини.

У США щодо «російської справи» пред'явили звинувачення 12 «співробітникам ГРУ»Заступник генпрокурора США Рід Розенстайн оголосив про пред'явлення звинувачень співробітникам російської зовнішньої розвідки.

Інших подробиць про затримання поки немає.

Новина про це з'явилася незабаром після того, як в Гельсінкі закінчився саміт за участю президентів двох країн - Дональда Трампа і Володимира Путіна.

Зустріч Володимира Путіна і Дональда Трампа в Гельсінкі тривала 3 години 50 хвилин, лідери провели відкриті переговори, а також поспілкувалися тет-а-тет. Вони обговорили тему взаємин двох країн: економічне співробітництво, так зване «втручання Росії» в американські вибори в 2016 році і ситуацію навколо розвитку елементів протиракетної оборони США.

Також порушувалися питання міжнародного порядку: врегулювання сирійського конфлікту, питання виконання домовленостей щодо ліквідації ракет середньої і малої дальності, дотримання договору про нерозповсюдження ядерної зброї, тема виходу США з ядерної угоди по Ірану, транзит російського газу через Україну та інші теми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: