У Фінляндії почалися протести проти зустрічі Трампа і Путіна

Читать на русском
У столиці Фінляндії в неділю проходить акція протесту, приурочена до приїзду в Гельсінкі президентів США Дональда Трампа і РФ Володимира Путіна.

У столиці Фінляндії в неділю проходить акція протесту, приурочена до приїзду в Гельсінкі президентів США Дональда Трампа і РФ Володимира Путіна.

Як повідомляє Yle, у Гельсінкі заплановано близько десяти демонстрацій і сьогодні проходить найбільша з них - Helsinki Calling, пишет «Слово і Діло».

У Гельсінкі готуються до зустрічі Трампа і ПутінаУ Гельсінкі на час зустрічі президентів США Дональда Трампа й Росії Володимира Путіна обмежать польоти.

Організатори очікують на участь 15 тисяч осіб, поки в центрі міста зібралися близько 2500 демонстрантів.

Учасники акції планують пройти маршем вулицями Гельсінкі і завершити демонстрацію на Сенатській площі перед будівлею парламенту.

Як зазначив посол України у Фінляндії Андрій Олефіров, також сьогодні в Гельсінкі проходить мітинг проти Росії і на підтримку України. У ньому серед інших бере участь сестра українського політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан.

Лідери США і РФ зустрінуться в понеділок, 16 липня, близько 13.00 у Президентському палаці в Гельсінкі.

Нагадаємо, Фінляндія ввела контроль на кордонах з ЄС через зустрічі Трампа і Путіна. Після зустрічі з російським президентом на американського лідера буде чекати запасний літак у Талліні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: