Кожна гривня має бути в бюджеті: план боротьби з контрабандою

Читать на русском
Уряд і правоохоронні відомства розробили план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою і тіньовими схемами на митниці.

Уряд і правоохоронні відомства розробили план дій, спрямований на ефективну боротьбу з контрабандою і тіньовими схемами на митниці.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман після наради з силовиками в понеділок, 18 червня, повідомляє Урядовий портал, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні (18 червня, - ред.) провели спільну нараду з генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ, керівниками НАБУ і САП, ДФС, СБУ. Тема на порядку денному - ефективна боротьба з контрабандою та тіньовими схемами на митниці. У минулому році всі наші зусилля, які ми направили на детінізацію роботи митниці дали додатково в бюджет 70 млрд грн. Переконаний, що десятки мільярдів ще в кишенях тіньовиків - тих, хто займається схемами, кришує контрабанду. Розуміємо, що там гуляють великі рибини, яких треба зловити і навести порядок», - сказав Гройсман.

Прем'єр запевнив, що весь силовий блок продемонстрував «повну готовність і рішучість боротьби з контрабандою», адже існування такого явища впливає на розвиток економіки, руйнує промисловість.

В Україні виявляють менше контрабандиЗ кожним роком обсяги вилученої контрабанди в Україні зменшуються, хоча це не означає, що її стало менше.

«Наше об'єднання дозволить нам жорстко карати всіх тих, хто має відношення до контрабанди. Будемо знищувати тіньові схеми і залучати кожну гривню до бюджету. План у нас готовий. Ми представляємо його. Але попереджаю всіх уже: стережіться і починайте служити державі. Кожна гривня має бути в бюджеті. Це принципово важливо і для мене як прем'єр-міністра, і для всіх учасників сьогоднішньої координаційної наради», - підкреслив Гройсман.

Раніше на Закарпатті викрили прикордонника-контрабандиста.

Також нагадаємо, що СБУ заблокувала канал контрабанди антикваріату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: