Кабмін затвердив план дій із боротьби з контрабандою

Читать на русском
Кабінет міністрів України затвердив план дій із боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

Кабінет міністрів України затвердив план дій із боротьби з контрабандою та тіньовими схемами на митниці.

Рішення ухвалили в середу, 20 червня, на засіданні Кабінету міністрів, передає «Слово і Діло».

План був розроблений прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом разом із силовими відомствами та Державною фіскальною службою.

За словами голови МВС Арсена Авакова, надходження до державного бюджету від боротьби з контрабандою можуть скласти 70-100 млрд грн.

За інформацією Гройсмана, поряд із давніми схемами, з якими раніше боролися правоохоронці (заниження митної вартості товару, оформлення вантажних транспортних засобів із товаром як порожніх, «пересорт» – оформлення елітних товарів як дешевих), цього року були зафіксовані нові маніпуляційні схеми.

В Україні виявляють менше контрабандиЗ кожним роком обсяги вилученої контрабанди в Україні зменшуються, хоча це не означає, що її стало менше.

«До нейтральних вод України заходять танкери з паливно-мастильними матеріалами, до них підходять невеликі за обсягом судна й забирають ці матеріали без розмитнення або оформлення. Потім вони потрапляють на автозаправні станції, в тому числі й матеріали сумнівної якості», – сказав прем'єр-міністр, представляючи план дій.

Гройсман також анонсував на 21 червня всеукраїнську селекторну нараду з головами всіх областей на зазначену тему.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатті викрили прикордонника-контрабандиста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: