Зведення штабу ООС 14 липня: 24 обстріли, є поранені

Читать на русском
За добу, 13 липня, бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в тому числі 2 рази з важкого озброєння.

За добу, 13 липня, бойовики 24 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, в тому числі 2 рази з важкого озброєння. У результаті обстрілу на маріупольському напрямі двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали поранення.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС, пише «Слово і Діло».

Карта ООС: ситуація на сході України на 13 липняСитуація на сході країни станом на 06:00 13 липня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Згідно з інформацією, на луганському, Попаснянському, Світлодарськ та Горлівському напрямках відзначалися поодинокі обстріли підрозділів Об'єднаних сил в районах населених пунктів Кримське, Кряківка, Троїцьке, Новолуганське і Південне. При цьому, незаконні формування застосували в районі Новолуганське 82-мм міномет і випустили в бік українських позицій 8 хв.

На донецькому напрямку з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї проросійські бандформування обстріляли Мар'їнка, Дослідне, Кам'янку і Піски.

«На маріупольському напрямі за минулу добу знову зафіксовано найбільшу кількість обстрілів. 12 разів російські найманці порушили всеосяжно «хлібне перемир'я». Прицільний, провокаційний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї окупанти відкривали по позиціях біля населених пунктів Талаківка, Водяне, Гнутове, Широкино і Харчовик. Поряд із цим, ворог збільшив калібр забороненого Мінськими домовленостями озброєння, з якого обстріляв позиції Об'єднаних сил в районі Водяного. На цей раз у сторону наших захисників прилетіло 5 мін калібром 120 мм», - йдеться в повідомленні.

У результаті обстрілу на цьому напрямку були поранені двоє українських військовослужбовців, пише прес-служба і додає, що за добу отримали поранення четверо бойовиків.

Протягом поточної доби незаконні збройні формування 4 рази порушили режим припинення вогню на луганському, донецькому і маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї були обстріляні позиції ОС біля Кримського, Мар'їнки, Талаківці і Гнутово.

Раніше стало відомо, що на Донбасі загинув військовий з Львівської області.

Також було названо число переселенців з Донбасу і Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: