Завершити конфлікт на Донбасі було б в інтересах Росії – Волкер

Читать на русском
Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що завершити конфлікт на Донбасі було б в інтересах РФ.

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер вважає, що, якщо РФ хоче хороших відносин з Україною, в її інтересах було б завершити конфлікт на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу OstWest, передає Слово і Діло.

«Росія спровокувала цей конфлікт. Росія вирішила розпалити цей конфлікт, щоб чинити тиск на Україну. Якщо ми подивимося на результати, то вийде, що Росія повинна вирішити: Ми більше не хочемо цього робити, це не в російських інтересах», - підкреслив він.

Він додав, що насправді це змушує Україну дрейфувати ще далі від великої російської родини.

За його словами, у РФ завжди було це почуття особливих відносин з Україною - спільна історія і бажання, щоб Україна залишалася частиною більш широкої спільноти, пов'язаної з Росією.

«Однак замість цього, вторгнення і корупція призвели до виникнення більш націоналістичної і зверненої до Заходу України», - сказав Волкер.

На Донбасі відбувається «щось, подібне» до незаконної анексії Криму – ВолкерСпеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що на Донбасі йде не громадянська війна, а конфлікт між двома державами.

За його словами, після початку конфлікту українці стали більш єдиними і злими на Росію.

«Покласти край цьому конфлікту було б в інтересах Росії. Вони ж хочуть кращих відносин з Україною. Думаю, для Росії важко з цього конфлікту вийти. Є ризик, що це буде сприйнято як слабкість. І, звичайно, я розумію, як важко буде це зробити», - заявив дипломат.

Однак, наполіг, що в пріоритеті має бути безпека і життя людей, що живуть в зоні конфлікту.

Також, Волкер підкреслив, що США не планують визнавати анексію Криму Росією.

Тим часом, заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Хуг заявив, що першопричинами насильства на Донбасі є близьке розташування позицій збройних сил і озброєних формувань, а також розміщення важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: