На Майдані знову провели акцію на підтримку Сенцова

Читать на русском
Близько сотні людей зібралися в неділю на Майдані Незалежності у Києві, щоб підтримати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Близько сотні людей зібралися в неділю на Майдані Незалежності у Києві, щоб підтримати українського режисера, політв’язня Олега Сенцова.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Громадське, учасники акції пішли до посольства Німеччини й закликали канцлерку Ангелу Меркель звернутися до президента РФ Володимира Путіна з вимогою звільнити Сенцова.

У РФ допустили обмін Сенцова на російських ув'язненихУкраїнського режисера Олега Сенцова можуть включити до списку з обміну засудженими між Росією і Україною.

«Мало тиску на Європу, тому потрібно постійно нагадувати про те, що Росія агресор і тримає українських політичних в’язнів. У владі РФ немає людяності, тому навряд чи нам вдасться до них достукатись, але якщо закликати міжнародну спільноту, то може бути результат», — сказав один із організаторів акції, автомайданівець Андрій Бондаренко.

Окрім закликів звільнити Сенцова, учасники акції закликають підтримати ще одного українського політв’язня у Росії — Миколу Карпюка.

Також організатори акції анонсували велику акцію до дня народження Олега Сенцова 13 липня.

Раніше незаконно засуджений в РФ український режисер Олег Сенцов повідомив, що почувається «не так прекрасно, як може здатися деяким уповноваженим правозахисникам».

З 16 травня Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до влади РФ відпустити усіх утримуваних українців.

Наприкінці червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова відвідала Сенцова у колонії Лабитнангі, де його утримують, і заявила: стан українського режисера в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

У свою чергу український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що не вірить словам Москалькової про стан здоров'я українських політв'язнів і зокрема Сенцова. На зустріч з українцем Денісову не допустили.

За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, політв'язня примусово годують білково-вітамінною сумішшю і кожен день «закачують вітамінні коктейлі».

5 липня двоюрідна сестра українського політв’язня Олега Сенцова Наталія Каплан зустрілася із ним у російській колонії. Після зустрічі Каплан повідомила, що Сенцов «схуд і сильно постарів».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: