Адвокат розповів про причетність Поклонської до арешту Сенцова

Читать на русском
Колишній прокурор анексованого Криму Наталія Поклонська, за словами адвоката, вимагала взяти українського режисера під варту як прихильника Правого сектору.

Колишній «прокурор» анексованого Криму Наталія Поклонська брала участь в арешті українського режисера Олега Сенцова в 2014 році.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 5 липня, на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат українця Дмитро Дінзе.

Хто з українських політв'язнів голодує на знак протестуЧетверо українців, незаконно утримуваних у Росії, зараз продовжують голодування. Раніше тиждень голодував Олександр Кольченко.

Адвокат оприлюднив протокол судового засідання у справі Сенцова за травень 2014 року. Згідно з документом, саме Поклонська вимагала взяти Сенцова під варту як прихильника «Правого сектору». Також адвокат оприлюднив довідки, на основі яких Сенцова заарештували.

Нагадаємо, 11 травня 2014 року Сенцова затримали російські правоохоронці в Сімферополі, через тиждень його перевели до московського СІЗО. 25 серпня 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Його звинуватили у підготовці терактів у Криму в травні 2014 року.

16 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: