У львівських трамваях запровадили систему безготівкової оплати проїзду

Читать на русском
Тепер оплатити проїзд можна за допомогою карти Mastercard будь-якого банку світу або за допомогою смартфона, використовуючи цифровий гаманець.

У Львові на трьох міських трамвайних маршрутах ввели систему безготівкової оплати проїзду. Тепер оплатити проїзд можна за допомогою карти Mastercard будь-якого банку світу або за допомогою смартфона, використовуючи цифровий гаманець.

Про це повідомили в прес-службі «Ощадбанку», передає «Слово і Діло».

Відзначається, що в десяти міських трамваях вже встановили спеціальні валідатори для безконтактної оплати проїзду.

«Для оплати проїзду пасажиру достатньо піднести (банківську) карту або платіжний пристрій до валідатора і дочекатися звукового і світлового сигналу. Після підтвердження проведеної оплати валідатор видасть квиток», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що трамваї з безконтактними терміналами будуть курсувати по маршрутах: №8 (вул. Соборна - вул. Вернадського), №9 (Залізничний вокзал - Центр - Залізничний вокзал), №1 (Залізничний вокзал - Центр).

В Україні системи безготівкової оплати проїзду працюють в муніципальних автобусах Мукачево, а також на фунікулері, всіх лініях швидкісного трамвая Києва і в столичній підземці.

Раніше стало відомо, що у Львові подорожчала вартість проїзду в електротранспорті.

Також нагадаємо, що міністр інфраструктури Володимир Омелян розкритикував запуск залізничного сполучення Львів-Варна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: