Рада ухвалила нові штрафи за порушення правил ввезення авто

Читать на русском
Верховна Рада підтримала за основу законопроект, який передбачає підвищення відповідальності за порушення правил ввезення автомобіля в Україну.

Верховна Рада підтримала за основу законопроект №8488, який передбачає підвищення відповідальності за порушення правил ввезення автомобіля в Україну.

Про це повідомляє «Слово і Діло» в п'ятницю, 13 липня.

Дешеві авто для українців: що показала ситуація з «євробляхами»У центрі Києва другий день триває мітинг власників авто на єврономерах. Про проблему євроблях міркували експерти.

Документ встановлює єдиний термін застосування санкцій при порушенні митних правил – півроку з дня виявлення порушення.

За керування автомобілем, який в Україну ввезла інша людина для підприємницької діяльності, передбачений штраф 8500 грн, а вдруге протягом року – 17 тис. грн із позбавленням права керування авто на один рік із оплачуваним вилученням авто чи без нього.

За перевищення строків ввезення для підприємницької діяльності на 10-20 днів пропонується встановити штраф 17 тис. грн, на період 20-30 діб – 85 тис. грн, понад 30 діб – 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду.

Також прописали нові санкції за порушення термінів транзиту. За «прострочення» на 10-20 днів передбачений штраф 8500 грн, від 20 до 30 діб – 85 тис. грн, більш ніж за 30 діб, а також за розкомплектування авто – 170 тис. грн або конфіскація за рішенням суду. Відзначимо, зараз штраф становить 8500 грн при перевищенні терміну більш ніж на 10 діб.

Раніше в Раді розповіли про ризики нових поправок щодо Антикорупційного суду.

Також нагадаємо, нардепи хочуть запровадити нову модель оподаткування легкових автомобілів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: