Трамп скасував усі зустрічі на саміті НАТО, але з Порошенком зустрівся (доповнено)

Читать на русском
За повідомленнями численних джерел президентом США Дональдом Трампом були скасовані всі двосторонні зустрічі в рамках саміту НАТО в Брюсселі, крім зустрічі з президентом України.

За повідомленнями численних джерел президентом США Дональдом Трампом були скасовані всі двосторонні зустрічі в рамках саміту НАТО в Брюсселі, крім зустрічі з президентом України.

Як пише «Слово і Діло», цю інформацію, зокрема, підтверджують джерела «Європейської правди». Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Трамп назвав Німеччину заручником РосіїАмериканський президент Дональд Трамп заявив, що Німеччина є «бранцем» Російської Федерації через укладення угоди в сфері енергетики.

Попри скасування більшості двосторонніх зустрічей американського президента, його переговори з Порошенком відбулися.

«Зустріч тривала близько 20 хвилин. Обговорили широкий спектр питань, включаючи «Північний потік-2» та подальшу співпрацю в оборонній сфері», – розповіло «Європейській правді» джерело в АП. Інший співрозмовник зауважив, що через зміщення порядку денного переговори відбувалися без запрошення преси.

Планувалося, що Трамп проведе низку зустрічей, а саме з лідерами України, Грузії, Румунії та Азербайджану.

Про скасування всіх призначених зустріей повідомляє румунський телеканал Romania TV, посилаючись на інформацію власного кореспондента.

За даними телеканалу, Трамп скасував усі заплановані двосторонні зустрічі, в тому числі румунським президентом Клаусом Йоганнісом. Із румунським главою держави він мав зустрітися об 11:00.

Нагадаємо, в Брюсселі вранці в четвер пройшла спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: