Мешканці Троєщини мітингують під Київрадою

Читать на русском
Кияни, які живуть у мікрорайоні Троєщина, побоюються перевантаження Північного (колишнього Московського) мосту в зв'язку з новими рішеннями Київради, які до того ж ухвалені всупереч чинному законодавству.

У четвер, 12 липня, жителі Троєщини прийшли під будівлю Київради з вимогою не ухвалювати детальний план території (ДПТ) промрайону на вулиці Пухівській.

Як пише «Слово і Діло», жителі столичного мікрорайону хочуть уникнути перевантаження Північного (колишнього Московського) мосту.

Новорічні обіцянки Кличка: Шулявський шляхопровід та метро на ТроєщинуШулявський шляхопровід та метро на Троєщину: Кличко роздав новорічні обіцянки киянам. Столична влада наступного року продовжить реалізацію масштабних інфраструктурних проектів.

Раніше Київрада схвалила масштабну забудову Троєщини. Згідно з планом, на цій території з'явиться мільйон квадратних метрів нового житла.

«Ми вже сорок років чекаємо метро на Троєщину, а тепер нас фактично заганяють у гетто, оскільки навантаження, що ляже на Північний міст, просто не дасть нам нормального доступу на правий берег, – розповів житель мікрорайону Олексій Марунич, – Вони збираються продовжити проспект Ватутіна від Північного мосту в бік Броварів, виділятимуть фінансування на проект, а значит, просто освоюватимуть гроші. Вони вже колись фінансували проект метро на Троєщину».

За словами активістів, детальний план території не відповідає чинному Генплану Києва, а розроблявся виходячи з проекту Генплану до 2025 року, який ще не затверджений. Таким чином, уже не вперше члени Київради ухвалюють рішення, яке може бути оскаржене в судовому порядку.

Якщо Київрада ухвалить таке рішення, громада Деснянського району збирається оскаржити його в Окружному адміністративному суді й домагатися персональної політичної відповідальності всіх депутатів, які підтримають незаконне рішення.

Нагадаємо, ідея будівництва Подільсько-Воскресенської (пізніше – Подільсько-Вигурівської) лінії метрополітену виникла ще в 1970-х роках. Раніше ми писали про те, як багато політиків встигли пропіаритися на ідеї «метро на Троєщину» й скільки обіцянок на цю тему було провалено.

Якщо ви вважаєте, що розбираєтеся в обіцянках і без наших добірок, спробуйте пройти тест «Ідеальний Київ. Чи знаєте ви обіцянки мера Кличка».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: