Китайці допоможуть побудувати довгоочікуване метро на Троєщину

Читать на русском
Китайський Консорціум запропонував допомогу у будівництві метро на Троєщину та Подільсько-Воскресенського мосту.

Китайський Консорціум запропонував допомогу у будівництві метро на Троєщину та Подільсько-Воскресенського мосту.

Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає прес-центр, пише «Слово і Діло».

«Проект будівництва четвертої гілки метро досить складний, оскільки вона має проходити наземно та підземно і включати в себе три пересадочних вузли. Цей проект потребує великих капіталовкладень. Тому для нас важливо, що така відома й потужна компанія виявила бажання та можливість його співфінансування. За їхньою пропозицією місто має профінансувати 15% від загальної вартості проекту, а Китайський Консорціум – 85%», – розповів Поворозник.

Він зауважив, що для можливості впровадження цього проекту Київ має, насамперед, заручитися підтримкою уряду та надати державні гарантії.

Міські легенди України. Київ: метро на ТроєщинуУ кожного великого міста є своя печальна легенда: проект чи обіцянка, реалізувати які не вдається роками. У Києві це проект будівництва метро на Троєщину, над яким самі кияни вже навіть втомилися жартувати.

«За час перебування китайської делегації у столиці ми надамо максимум інформації про проект і організуємо зустрічі з усіма співвиконавцями для остаточного прийняття рішення», – сказав заступник голови КМДА.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський містСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Як повідомлялося, на добудову Подільсько-Воскресенського мостового переходу в Києві необхідно майже 9 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Кличко раніше заявив, що будівництво моста на Троєщину зрушиться з мертвої точки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: