Стали відомі підсумки екстреної наради Трампа на саміті НАТО

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп за підсумками екстреної зустрічі на саміті Північноатлантичного альянсу заявив, що Америка залишається прихильною НАТО.

Президент США Дональд Трамп за підсумками екстреної зустрічі на саміті Північноатлантичного альянсу заявив, що Америка залишається прихильною НАТО.

Як пише «Слово і Діло», про це він заявив на прес-конференції в штаб-квартирі НАТО, повідомляє з Брюсселя кореспондент «Європейської правди».

Саміт НАТО затвердив ініціативу «Чотири тридцятки»У середу, 11 липня, саміт НАТО в Брюсселі затвердив нову ініціативу «Чотири тридцятки», яка передбачає посилення спроможності військ Альянсу швидко реагувати на загрози.

Коментуючи інформацію ЗМІ про те, що на засіданні Північноатлантичної ради він пригрозив виходом Штатів з Альянсу, Трамп заявив, що був «дуже нещасливий» на початку переговорів, але задоволений їх результатами.

Трамп не став заперечувати, що він погрожував можливим виходом США з НАТО. Він також підтвердив, що вважає можливою таку політику без попереднього схвалення Конгресом.

«Я вірю в те, що я можу (висувати такі вимоги – ред.)», – підкреслив він.

Коментуючи свою позицію під час екстреного засідання, він заявив, що союзники дали йому обіцянку підвищити оборонний бюджет і таким чином переконали його.

«Я сказав, що я буду дуже нещасливий, якщо люди не будуть виконувати свої зобов’язання (щодо оборонного бюджету в розмірі від 2% ВВП – ред.) ... А зараз я радий, що ви маємо сильне НАТО. Альянс став сильнішим, ніж він був учора», – заявив Трамп.

Як повідомлялося, Трамп таки провів зустріч із президентом України Петром Порошенком.

Нагадаємо, в Брюсселі вранці в четвер пройшла спільна прес-конференція президента України Петра Порошенка та генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: