Названі імена росіян, яких Україна запропонувала на обмін

Читать на русском
Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила імена заарештованих в Україні російських громадян, яких обміняють на українських політв'язнів.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко озвучила імена заарештованих в Україні російських громадян, яких обміняють на українських політв'язнів.

Як пише «Слово і Діло», список із 23 осіб вона зачитала журналістам, передає «Інтерфакс-Україна».

Клімкін: Росія може погодитися на обмін полоненими під час ЧС-2018Росія може погодитися на черговий обмін полоненими у період ЧС-2018, щоб створити позитивний імідж країни.

За її словами, йдеться про таких росіян: Агєєв Віктор, Баранов Олександр, Бусигін Анатолій, Валіхідіс Олександр, Висоцький В'ячеслав, Гаджієв Руслан, Грата Валерій, Гречин Владислав, Доронін Олег, Єгоров Сергій, Іванов Валерій, Кемаковскій Ігор, Коваліс Ольга, Кусакин Василь, Макаров Владислав, Мефедов Євген, Одинцов Максим, Седін Олексій, Сидоров Денис, Сливка Максим, Черних Павло, Чубарова Лариса та Шаталов Євген.

Усі ці люди засуджені або за підготовку терактів в українських містах, або за участь у військових діях на Донбасі. У справах деяких людей з цього списку зараз ідуть судові процеси.

Цих засуджених мінятимуть на українців Сенцова, Кольченка, Сущенка, Гриба, Балуха, Панова та інших бранців, які утримуються на Донбасі. Геращенко також закликала Росію забрати своїх людей і віддати українців.

Раніше Геращенко пояснила, що ускладнює переговори з обміну полоненими. Це включення до списку обміну полоненими керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана.

Крім того, Німеччина та Франція підтримують місію ООН на Донбасі, Росія проти. Однак західні партнери пов'язують це питання з Мінськими угодами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: