Україна має намір запустити ринок «зелених» облігацій

Читать на русском
Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження анонсувало запуск ринку зелених облігацій в Україні.

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження анонсувало запуск ринку «зелених» облігацій в Україні.

Про це повідомили в прес-службі Держенергоефективності, пише «Слово і Діло».

«Запровадження «зелених» облігацій в Україні дозволить мобілізувати потрібні інвестиції на реалізацію проектів у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, а також здешевити ці фінансові ресурси», – відзначив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

За його словами, це допоможе досягнути 11% «чистої» енергії в кінцевому енергоспоживанні до 2020 року та 25% «зеленої» енергії в загальному первинному енергопостачанні в 2035 році.

В Україні також розроблять альтернативні сценарії для запуску ринку «зелених» облігацій та визначать механізми для цього. Пізніше дорожню карту мають подати уряду.

Крім цього, планується продовжити роботу над розробкою пакету проектів актів первинного та вторинного законодавства щодо керівних принципів «зелених» облігацій, зменшення інвестиційних бар’єрів, а також стимулювання залучення «зелених» інвестицій в Україну.

Скільки біопалива виробляють в Україні та в світіУкраїна має хороший потенціал із виробництва біопалива. У країні вирощують шість сільгоспкультур, з яких його можна виробити.

За прогнозами учасників ринку, до 2020 року на частку «зелених» облігацій у всьому світі припадатиме 10-15% від загальної суми всіх облігаційних запозичень.

Зазначимо, що за три роки в Україні залучили понад €700 млн інвестицій в розвиток альтернативних джерел енергії.

Нагадаємо, Житомир першим в Європі повністю перейде на вуличні світлодіоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: