Україна залучила мільйони в «зелену» енергетику

Читать на русском
За останні три роки в Україні залучено понад 700 мільйонів євро інвестицій в розвиток альтернативних джерел енергії.

За останні три роки в Україні залучено понад 700 мільйонів євро інвестицій в розвиток альтернативних джерел енергії.

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, передає прес-служба Кабміну, пише «Слово і Діло».

«Понад 700 млн євро інвестицій, залучених за останні три роки в генерацію «чистої» енергії – свідоцтво сприятливого регуляторного поля і привабливого ринку з величезним ресурсним потенціалом», – підкреслив Савчук.

За його словами, серед основних досягнень – впровадження стимулюючого тарифу на тепло «не з газу», прив’язка «зеленого» тарифу до євро і можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу енергії за «зеленим» тарифом.

Сонячна і вітрова енергетика: реальна альтернатива чи порожні обіцянки політиків?Зібрали для вас обіцянки політиків щодо розвитку альтернативної енергетики. Хто з них справді цього прагне, а хто лише піариться – в нашому огляді.

Савчук розповів, що в Україні вивозиться 10 млн тонн побутових відходів на рік. З них можна виробляти 3,5 млн Гкал тепла і 1,2 млрд кВт-год електроенергії і заміщати 700 млн кубометрів газу щорічно. Для освоєння такого потенціалу Держенергоефективності розроблено економічну модель установки заводу з виробництва енергії з відходів.

Крім цього, Держенергоефективності працює над механізмом стимулювання підприємств до енергоефективності. Також опрацьовується питання створення якісної проектної документації для залучення інвестицій.

Раніше повідомлялося, що Житомир першим в Європі повністю перейде на вуличні світлодіоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: