Луценко вивів за штат Горбатюка та ліквідував його департамент

Читать на русском
Генеральний прокурор України Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, вивівши за штат його начальника Сергія Горбатюка.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко ліквідував Департамент спеціальних розслідувань, вивівши за штат його начальника Сергія Горбатюка.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, 11 липня Луценко підписав наказ про організаційні зміни в структурі та в штатному розписі Генеральної прокуратури, пише «Слово і Діло».

Так, наказом генпрокурора ліквідовані 4 самостійних структурних підрозділи Генеральної прокуратури, а саме: Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки; Департамент спеціальних розслідувань; Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями; Управління процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Замість цього в структурі Генеральної прокуратури створене Управління спеціальних розслідувань як самостійний структурний підрозділ із тією ж штатною чисельністю, що й однойменне управління в складі колишнього Департаменту спеціальних розслідувань. Відділ процесуального керівництва в кримінальних провадженнях слідчих управління спеціальних розслідувань включений в якості окремого підрозділу Департаменту процесуального керівництва в кримінальних процесах, підслідних Державному бюро розслідувань.

Крім того, на базі двох самостійних ліквідованих структурних підрозділів створені 2 нових управління в складі Головного слідчого управління Генеральної прокуратури: Управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки та Управління з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями.

Як повідомляють «Українські новини», Генпрокуратура вивела за штат колишнього начальника Департаменту спецрозслідування Сергія Горбатюка.

«Я поза штатом. Тобто я в ГПУ, але посади «начальник Департаменту спецрозслідування» більше немає», – повідомив він.

Горбатюк зазначив, що планує оскаржити дії генпрокурора Юрія Луценка з ліквідації департаменту.

Раніше в ГПУ прокоментували спробу провести перевірку департаменту Горбатюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: