Луценко не має нічого спільного з законом – Горбатюк

Читать на русском
Юрій Луценко протягом усього часу перебування на посаді намагався втручатися в процес розслідування кримінальних справ

Керівник Департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що генпрокурор Юрій Луценко протягом усього часу перебування на посаді намагався втручатися в процес розслідування кримінальних справ, які підслідні Департаменту спеціальних розслідувань.

Про це він розповів в інтерв’ю Громадському, пише Слово і Діло

За словами Горбатюка, там, де є якийсь інтерес незрозумілий, який потрібно ще розслідувати, виносяться постанови з внесенням неправдивих даних про те, що розслідування здійснюється неефективно без вивчення справ, справи забираються.

Він уточнив, що слідчі, прокурори, оскаржують ці дії, але в останній час таких справ стає все більше.

Крім того, Горбатюк додав, що Луценко не дотримується закону у своїй діяльності, що є підставою для його відставки.

«Якщо скласти скарги, які ми писали через втручання у діяльність, я можу сказати, що генеральний прокурор Юрій Луценко не має нічого спільного із законом. Він його не просто не знає, він його не хоче знати. Він не намагається його дотримуватися, його діяльність здійснюється в ручному режимі. Цих я хочу притягую, цих хочу не притягую, те що там є, немає доказів — для нього другорядна справа. Він зробив стільки незаконних дій з ознаками злочинів, що це є однозначною підставою для його відставки», - розповів Горбатюк.

Як повідомлялося, 22 червня нардеп Мустафа Найєм заявив, що у ГПУ планують фактично ліквідувати Департамент спецрозслідувань.

23 червня речниця генпрокурора Лариса Сарган заявила, що Департамент спецрозслідувань ГПУ буде трансформовано у слідче управління.

За даними порталу, в досьє Луценка 184 обіцянки. Повний перелік його обіцянок – за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: