У Луценка прокоментували ліквідацію департаменту спецрозслідування

Читать на русском
У Генпрокуратурі повідомили, що не збираються нікого звільняти з департаменту спецрозслідувань, а лише реорганізують його.

Генеральна прокуратура нікого не звільнить із Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ після реорганізації відділу.

Про це написала в Facebook прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган, коментуючи раніше озвучену інформацію народним депутатом Мустафою Наємом про майбутню ліквідацію департаменту, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, департамент Сергія Горбатюка «згідно із законом» трансформується в слідче управління, а процесуальні керівники будуть переведені до Департаменту процесуального керівництва.

«Такий варіант відділення процесуальних керівників від слідчих відбувається для приведення структури ГПУ у відповідність до чинного законодавства. Тому ніякої «зради» немає», – зазначила Сарган.

«У результаті реформування жоден слідчий або процесуальний керівник у «справах Майдану» не буде ані звільнений, ані змінений! Тому Горбатюк і далі розслідуватиме всі справи Майдану – рік, п'ять, десять. Стільки, скільки його захищатимуть зацікавлені в цьому. Про результат серед захисників не йдеться чомусь», – додала вона.

За її словами, такої ж трансформації зазнає, наприклад, Департамент із розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та всі інші департаменти, в яких поєднуються слідство та процесуальне керівництво.

Нагадаємо, п'ять колишніх «беркутівців» залишилися під вартою у справі Майдану.

Раніше за злочини проти активістів Майдану почали судити офіцера Нацгвардії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: