Департамент Горбатюка хотіла перевірити комісія Генпрокуратури

Читать на русском
Комісія Генпрокуратури хотіло позапланово перевірити департамент, що розслідує справу Майдану.

Комісія Генеральної прокуратури спробувала провести позапланову перевірку роботи Департаменту спеціальних розслідувань, який очолює Сергій Горбатюк.

Про це пишуть «Українські новини» з місця подій, повідомляє «Слово і Діло».

Близько 12:10 комісія Генпрокуратури з 4 чоловік прибула до приймальны начальника департаменту Горбатюка і заявила про позапланову перевірку.

Між Горбатюком, начальниками відділів департаменту спецрозслідування і членами комісії стався конфлікт.

Представники департаменту вимагали від комісії документи з переліком напрямків перевірки.

Своєю чергою члени комісії вимагали від керівництва департаменту підписати документи про відмову в допуску комісії до перевірки.

В ході перепалки член комісії Галина Захарчук обізвала керівників департаменту спецрозслідування «трусами». Після цього перевіряючі покинули департамент.

Горбатюк впевнений, що дана позапланова перевірка була націлена на пошук підстав для його звільнення і реорганізації департаменту.

«Вони не хочуть нам давати документи, що саме вони хочуть перевірити. Вони сьогодні прийшли спеціально зафіксувати нашу відмову. Ми ж говоримо, що ми готові до перевірки, але вимагаємо, щоб нам надали документи», – підкреслив він.

За його словами, керівництво департаменту формально не відмовляло в перевірці.

Горбатюк допускає, що така ситуація може спричинити скарги на його дії в Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів.

Нагадаємо, раніше Горбатюк заявив, що ще один екс-беркутівець отримав громадянство РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: