Київрада запобігла колапсу столичного метро

Читать на русском
Депутати Київради доручили керівництву Київського метрополітену почати переговори про реструктуризацію боргу.

Депутати Київради ухвалили проект рішення, спрямований на вирішення проблеми з можливою зупинкою столичного метрополітену.

Про це повідомляється на сайті Київради, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір розпочати будівництво метро на Виноградар у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Рішення не передбачає повернення боргу КП «Київський метрополітен», а дозволить почати переговори про варіанти й можливу ​​реструктуризацію боргу перед компанією «Укррослізинг». Ідеться про вирішення питання щодо заборгованості метрополітену за договором купівлі 100 вагонів на умовах лізингу.

Зараз, згідно з рішенням Господарського суду Києва, Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції наклав арешт у межах суми 1,8 млрд грн, що перебувають у всіх касах Київського метрополітену і надходять до них. Через це виникла загроза зупинки роботи метрополітену.

Нагадаємо, що укладення договору з компанією «Укррослізинг» було узгоджене депутатами Київради в 2009 році. Виплата гарантувалася бюджетними коштами й відбувалася до 2013 року. З 2014 року бюджетні кошти для погашення виплат за договором не надходили. З 16 березня 2017 року виконавча служба Мін'юсту заблокувала рахунки метрополітену за рішенням судів.

Як повідомлялося, з 14 липня в столиці вдвічі подорожчає вартість проїзду в комунальному транспорті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: