Кличко нагадав киянам, що на них чекає з 14 липня

Читать на русском
З 14 липня у столиці удвічі подорожчає вартість проїзду в комунальному транспорті. Кличко нагадав про це киянам.

З 14 липня у столиці вдвічі подорожчає вартість проїзду в комунальному транспорті.

Як пише «Слово і Діло», про це нагадав мер Києва Віталій Кличко, повідомляє його прес-служба.

Скільки кияни витрачали на проїзд: аналіз цін за останні 55 роківНайдешевшим проїзд у громадському транспорті в Києві був у 1992 році, коли люди витрачали лише 2 відсотки свого заробітку. Але через чотири роки вартість проїзду досягла свого історичного максимуму.

Ціна на проїзд у наземному транспорті (автобусах, тролейбусах і трамваях) зросте з 4 до 8 гривень, у метро – з 5 до 8 гривень.

«Ми вимушені зробити цей складний крок, незважаючи на політичні рейтинги та спекуляції, яких навколо цього питання багато. Бо інакше нам не уникнути кризи в транспортній сфері столиці», – сказав Кличко.

Він пояснив, що наразі комунальні транспортні підприємства міста працюють у збиток.

За словами мера, отримані від підвищення тарифів кошти будуть спрямовані на розвиток транспортної інфраструктури, ремонт і закупівлю рухомого складу, підвищення заробітних плат працівникам комунальних транспортних підприємств.

Кличко також повідомив, що для пільгових категорій киян проїзд залишиться безкоштовним, а інші мешканці можуть заощадити, якщо купуватимуть проїзні.

«Сьогодні всі маніпулюють цифрою 8 гривень за проїзд. Це вартість разової поїздки! Для тих, хто користується столичним транспортом регулярно, проїзд коштуватиме 6,5 гривень у середньому. І це все одно нижче за його собівартость!», – підкреслив мер Києва.

Як повідомлялося, із середини липня вартість проїзду в метро та наземному транспорті столиці зросте відразу до 8 гривень.

Раніше «Слово і Діло» писало, як змінювалася вартість проїзду в київському транспорті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: