У Кличка заявили про загрозу закриття метрополітену

Читать на русском
Столична влада заявляє, що метрополітен перебуває під загрозою закриття через арешт роботи кас підземки виконавчою службою Міністерства юстиції.

Столична влада заявляє, що метрополітен перебуває під загрозою закриття через арешт роботи кас підземки виконавчою службою Міністерства юстиції.

Як пише «Слово і Діло», про це на засіданні Київради у вівторок, 10 липня, заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає «Інтерфакс-Україна».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір розпочати будівництво метро на Виноградар у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

Таке рішення ухвалили під час судових розглядів із заборгованості метрополітену за поставку компанією «Укррослізинг» 100 вагонів у 2010-2013 роках. Борг метрополітену за вагони становить близько 1,8 млрд грн.

«Виконавча служба Міністерства юстиції України заблокувала роботу підприємства. Віднедавна, крім рахунків, заблоковані каси столичної підземки, що може зупинити роботу метрополітену», – заявив він.

Поворозник пояснив, що готівкові кошти в касах метрополітену були єдиним способом виживання підприємства. За його даними, на сьогодні Мін'юст стягнув із метрополітену близько 170 млн грн за рішенням Вищого господарського суду.

Ідеальний Київ. Чи знаєте ви обіцянки мера Кличка?Наскільки добре Ви знаєтеся на обіцянках мера Києва Віталія Кличка? Ми пропонуємо вам пройти наш тест.

За його словами, КМДА пропонує реструктуризувати борги метрополітену, щоб уникнути зупинки його роботи. Уже розроблений відповідний проект рішення, який розгляне Київрада.

Поворозник нагадав, що КП «Київський метрополітен» уклало договір про постачання вагонів з «Укррослізингом» у 2009 році. Виплати гарантувалися держбюджетом і проводилися до 2013 року, проте з 2014 року бюджетні кошти не надходили. З 16 березня 2017 року виконавча служба Мін'юсту заблокувала рахунки метрополітену за рішенням судів.

Нагадаємо, в столичному метро з'явиться новий диктор.

Також повідомлялося, що з 14 липня в столиці вдвічі подорожчає вартість проїзду в комунальному транспорті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: