Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Михайло Хміль

Читать на русском
Майже всі обіцянки Михайла Хміля – з програми Народного фронту. І при цьому немає жодної проваленої.

За рік до виборів час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Михайло Хміль (фракція «Народного фронту»).

Хміль був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. За час каденції він встиг дати 15 обіцянок, при цьому жодного не провалив і виконав вісім (53%).

Але ще сім обіцянок у Хміля залишаються в процесі. В липні 2016 року нардеп заявив, що «Народний фронт» не допустить голосування за проект закону про проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. «Поки «Народний фронт» є в складі цієї Верховної Ради, в цій ситуації ми не допустимо голосування за закон про проведення виборів», – запевнив Хміль. Поки не йдеться про розгляд такого законопроекту.

У передвиборчій програмі Хміль пообіцяв ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом зменшення кількості органів контролю та перевірок. У листопаді 2016-го парламент ухвалив три законопроекти з пакета «державного нагляду», які, зокрема, конкретизують підстави для здійснення перевірок і запроваджують мораторій на здійснення планових перевірок на певний термін. Депутат усі ці законопроекти підтримав.

Минулого року парламентар пообіцяв надавати гуманітарну допомогу українським навчально-реабілітаційним центрам. «Ми домовилися, що будемо спільно шукати можливості, щоб такі установи не залишалися наодинці зі своїми проблемами», – сказав Хміль за підсумками зустрічі з послом Німеччини в Україні Ернстом Райхелем. Поки нардеп закликав громадськість взяти участь у благодійному аукціоні картин «Ті, хто малюють серцем», організованому навчально-реабілітаційним центром «Джерело», й став «офіційним другом» цього центру.

Крім того, згідно з програмою, Хміль обіцяв не допустити скасування або скорочення субсидій малозабезпеченим громадянам на оплату комунальних послуг. Депутат регулярно підтримує ухвалення державного бюджету, в якому закладений певний обсяг коштів на фінансування субсидій. Також Хміль проголосував за законопроект «Про внесення змін до закону України «Про житлово-комунальні послуги» щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій)».

Уже впорався депутат з обіцянкою посилювати соціальний захист тих, хто захищає Батьківщину. У Раді він проголосував за більшість відповідних законопроектів. Також Хміль виконав обіцянку ініціювати оновлення антикорупційного законодавства шляхом розкриття структури власності підприємств, аж до кожного конкретного бенефіціара. У 2015 році парламент схвалив законопроект, що усунув протиріччя в антикорупційних законах, які не дозволяли нормально провести конкурс на посаду голови Національного антикорупційного бюро й не дозволяли детективам запустити розкриття бенефіціарів власників юридичних осіб. Хміль документ підтримав.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожного обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: