Зустріч у Гельсінкі: яка мета Трампа та «надзавдання» Путіна

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Переговори в Гельсінкі не будуть порожніми, але головна проблема Трампа й Путіна в тому, що вони не вірять один одному.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло».

«І той, і інший більше блефують, ніж можуть зробити. Але найголовніше, що щодо України, ані в Трампа, ані в Путіна немає потужних позитивних політичних засобів, щоб виконати свою обіцянку. І Росія, і США можуть лише стримати один одного в Україні, але не перемогти», – зазначив Небоженко.

Тому ніхто в Україні нікому нічого не віддаватиме, підкреслив він.

На його думку, обидві сторони зацікавлені у фіксації геополітичної нічиї в Україні, принаймні до результатів президентських виборів 2019 року в Україні.

«Велика угода»: чи готовий Трамп здати Україну ПутінуЗдача України президенту РФ Володимиру Путіну може вилитися для Дональда Трампа в політичну катастрофу.

«Поки обидві сторони не рухатимуться вперед в Україні, але й свого не віддадуть. Занадто багато сил витрачено тією та іншою стороною. Тому до й після зустрічі Трампа та Путіна чуток і припущень буде багато, але справ – мало», – уточнив політолог.

Однак це не означає, що зустріч Трампа й Путіна буде лише піаром, додав він.

За його словами, зараз кожна сторона має свої важливі цілі.

«Мета президента США Трампа – за всяку ціну посварити Росію з Іраном, а також посварити ЄС із Росією. І навпаки, надзавдання Путіна – розхитати євроатлантичну єдність США та Європи, а також забезпечити, всупереч інтересам США, ефективну взаємодію Туреччини, Ірану та Росії на Близькому Сході», – пояснив експерт.

«Усі інші питання американсько-російських відносин вирішуватимуться залежно від результатів зустрічі в Гельсінкі», – резюмував Віктор Небоженко.

Як відомо, зустріч Трампа й Путіна відбудеться в Гельсінкі після саміту НАТО в Брюсселі 11-12 липня.

Раніше в США повідомили, що не визнають російську анексію Криму й не скасують санкції доти, доки півострів не буде повернений Україні.

Детальніше про переговори лідерів двох країн читайте в матеріалі «Велика угода. Чи готовий Трамп здати Україну Путіну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: