Стало відомо, хто очолив британське МЗС

Читать на русском
Новим міністром закордонних справ Великої Британії призначили міністра охорони здоров'я Джеремі Ганта.

Новим міністром закордонних справ Великої Британії призначили міністра охорони здоров'я Джеремі Ганта.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться в заяві глави британського уряду Терези Мей у Twitter.

Мей призначила нового міністра з питань BrexitГлава уряду Великої Британії Тереза ​​Мей схвалила відставку міністра з питань виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу Девіда Девіса.

«Королева схвалила призначення високоповажного Джеремі Ганта на посаду міністра закордонних справ і у справах Співдружності Націй», - йдеться в повідомленні.

Згідно з рішенням уряду, Міністерство охорони здоров’я очолить міністр цифрових технологій, культури, спорту і ЗМІ Великої Британії Метт Генкок. На його місце, своєю чергою, призначили члена парламенту і генерального прокурора Англії і Вельсу Джеремі Райта.

Нагадаємо, що 9 липня очільник МЗС Великої Британії Борис Джонсон пішов у відставку через новий план прем'єр-міністра Терези Мей щодо «м'якого» виходу з Європейського Союзу.

Під час 12-годинної зустрічі Кабінету міністрів Великої Британії був підписаний план створення вільної торгової зони між Британією і ЄС, яка буде стосуватися промислової і сільськогосподарської продукції.

Серед деяких прихильників більш жорсткого Brexit, план прем'єр-міністра Мей викликав обурення через те, що, на їхню думку, така стратегія залишає країну в колишній залежності від Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: