Мей призначила нового міністра з питань Brexit

Читать на русском
Глава уряду Великої Британії Тереза ​​Мей схвалила відставку міністра з питань виходу Великої Британії зі складу Євросоюзу Девіда Девіса.

Очільниця уряду Великої Британії Тереза ​​Мей схвалила відставку міністра з питань виходу країни зі складу Євросоюзу Девіда Девіса.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Міністр юстиції Великої Британії подав у відставку через BrexitМіністр юстиції Великої Британії Філіп Лі подав у відставку через стратегію британського уряду щодо Brexit.

«Мені шкода, що уряд залишається без вашого експертного погляду й рекомендацій у момент, коли ми готуємо угоду й завершуємо процес виходу з Євросоюзу. Мені б хотілося висловити вам глибоку подяку за все, що ви зробили за останні два роки», – наводить Sky News слова Мей.

Девіс був головним переговірником Лондона в діалозі з Брюсселем про умови Brexit. Він мотивував свою відставку тим, що уряд узгодив 6 липня занадто м'який план щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Як заявляє Мей, узгоджений документ спрямований на збереження торгівлі з Євросоюзом і відповідає інтересам бізнесу.

Новим міністром у справах Brexit став Домінік Рааб. Раніше він обіймав посаду міністра юстиції й міністра житлового будівництва.

Велика Британія вийде зі складу Євросоюзу 29 березня 2019 року. Після цього настане перехідний період, який триватиме до 31 грудня 2020 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: