Україна вперше не братиме участь у дитячому Євробаченні

Читать на русском
Цього року НСТУ вперше не має фінансової можливості покрити витрати на проведення відбіркових турів, сплатити внесок і здійснити всі обов'язкові виплати.

Національна суспільна телерадіокомпанія України,як член Європейської мовної спілки щороку забезпечує участь України в дитячому Євробаченні, однак цьогоріч через критичне недофінансування суспільного мовника представник України не зможе взяти участь у міжнародному пісенному конкурсі.

Про це повідомляє «UA:Перший», пише «Слово і Діло».

Так, участь у дитячому Євробаченні передбачає значні витрати телерадіокомпанії на проведення відбіркового етапу, а також обов'язковий внесок Європейської мовної спілки, організатора конкурсу, за участь у змаганні.

Цього року НСТУ вперше не має фінансової можливості покрити витрати на проведення відбіркових турів, сплатити внесок і здійснити всі обов'язкові виплати.

Зазначено, що в розподілі видатків державного бюджету України на 2018 рік для НСТУ передбачено лише 776 млн грн, що не покриває поточних операційних витрат компанії до кінця 2018 року, оскільки це фінансування вдвічі менше за суму, гарантовану законом України «Про суспільне телебачення і радіомовлення України», де йдеться про те, що бюджет НСТУ має складати 0,2% видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік, тобто 1,54 млрд грн.

НСТУ є наймолодшим європейським громадським мовником і, за дослідженням Європейської мовної спілки, найменше фінансуються.

«Критична ситуація з незаконним недофінансуванням не залишає компанії коштів не лише на оплату трансляції самих каналів, виробництво програм, закупівлю прав на спортивні події світового масштабу, а й на сплату обов'язкових внесків і платежів, не кажучи вже про необхідну модернізацію всіх регіональних і всеукраїнських теле- і радіоканалів Суспільного», – повідомляють у прес-службі.

Для нормальної роботи телерадіокомпанії та всіх 23 регіональних філій необхідно 330 млн грн на оплату всіх видів трансляції протягом року, близько 139 млн грн на капітальні видатки, 50 млн грн на комунальні платежі, а також 31 млн грн податку на землю.

Як повідомлялося раніше, Ізраїль хочуть позбавити права проведення Євробачення-2019.

Нагадаємо також, померла перша переможниця Євробачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: