Померла перша переможниця Євробачення

Читать на русском
Переможниця першого конкурсу Євробачення в Лугано, швейцарська співачка Ліз Ассія, померла в суботу, 24 березня, в Цюріху.

Переможниця першого конкурсу Євробачення в Лугано, швейцарська співачка Ліз Ассія, померла в суботу, 24 березня, в Цюріху.

Про це повідомляється на офіційному сайті міжнародного пісенного конкурсу, передає «Слово і Діло».

Швейцарська естрадна співачка Ліз Ассія, яка здобула популярність після перемоги в першому міжнародному пісенному конкурсі Євробачення в 1956 році з композицією «Refrain», померла у віці 94 років в одній із лікарень швейцарського міста.

Ліз Ассія - творчий псевдонім співачки. Вона народилася в 1924 році в комуні Рупперсвіль на півночі Швейцарії під ім'ям Роза-Міна Шерер. Свою сценічну кар'єру вона розпочала в якості танцівниці, а з 1940 року стала виступати ще і як співачка. Після закінчення Другої світової війни виїхала на свої перші закордонні гастролі в Париж.

Перемога на Євробаченні стала найбільшим успіхом в кар'єрі Ліз Асії і принесла їй популярність. Після цього співачка представляла Швейцарію на міжнародному конкурсі ще в 1957 році (виконала пісню L'enfant que j'étais і зайняла 8 місце) і 1958 роках (виступала з композицією Giorgio і зайняла 2 місце). Надалі її часто запрошували на конкурс в якості почесної гості: в такому статусі, наприклад, вона відвідала в 2012 році Баку. У 1950-ті роки Ліз Ассія знялася в декількох фільмах.

Раніше з'ясувалося, хто виступить від України на Євробаченні-2018.

Нагадаємо, аудитори знайшли на «Євробаченні-2017» порушень на мільйони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: