Івахів провалив обіцянку захистити волинські ліси від вирубки на законодавчому рівні

Читать на русском
Нардеп Івахів не виконав передвиборчу обіцянку на законодавчому рівні захистити волинські ліси від вирубки.

Народний депутат України від одномандатного виборчого округу № 21 (Ковель, Волинська область) Степан Івахів провалив свою передвиборчу обіцянку на законодавчому рівні захистити волинські ліси від вирубки.

Таке запевнення він дав 27 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Законодавчо захистити волинські ліси від вирубки, забезпечити відновлення заповідного фонду Шацького національного природного парку», – записано в передвиборчій програмі Івахіва.

Станом на 3 липня 2018 року нардеп не ініціював у Верховній Раді законопроекти щодо захисту волинських лісів від вирубки. До того ж нардеп не підтримав кілька законопроектів на цю тему.

Степан ІвахівНародний депутат України

Навесні 2015 року Рада ухвалила проект закону щодо мораторію на експорт лісо- та пиломатеріалів у необробленому вигляді. Івахів був відсутній під час ухвалення цієї законодавчої ініціативи.

Через два роки нардепи проголосували за проект закону про захист лісів відповідно до Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат. Законом, зокрема, забороняються всі види рубок, будівництво споруд, прокладка шляхів, випасання худоби, промислова заготівля лісових продуктів, проїзд транспортних засобів (крім доріг загального користування та служби лісової охорони). Крім того, законом внесені зміни до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконну вирубку дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, у заповідниках або на територіях та об'єктах природно-заповідного фонду. Степан Івахів не підтримав ухвалення й цієї ініціативи.

Не підтримав нардеп законопроект, ухвалений 3 липня 2018 року, яким запроваджується кримінальна відповідальність за контрабанду лісу-кругляка. Документом передбачається, що переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев карається позбавленням волі терміном від трьох до п'яти років.

З огляду на той факт, що нардеп не ініціював власних законодавчих ініціатив і не підтримав у парламенті проекти законів, спрямовані на захист лісів від вирубки, його передвиборча обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Івахів дав 37 обіцянок, з яких 10 виконав, а 19 – провалив.

Раніше ми підрахували рейтинг відповідальності Івахіва та інших мажоритарників Волинської області.

Як виконують обіцянки депутати-мажоритарники Волинської області у сфері соціального захисту населення, дивіться на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: