ОПЗ вирішили приватизувати за новою процедурою

Читать на русском
ОПЗ буде приватизований із залученням радника за новим законом про приватизацію державного та комунального майна, який був ухвалений парламентом у січні цього року.

ОПЗ буде приватизований із залученням радника за новим законом «Про приватизацію державного та комунального майна», який був ухвалений парламентом у січні цього року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив виконувач обов'язків голови Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Раніше продаж ОПЗ планувався відповідно до перехідних положень нового закону, тобто за нормами старого закону, оскільки передприватизаційна підготовка розпочалася до набуття чинності новим законом.

«Зараз триває робота з підготовки конкурсу з відбору радника, й щойно МЕРТ визначиться зі своєю кандидатурою до складу комісії, переходимо до формування завдань раднику та умов акціону», – пише він.

За його словами, паралельно йде робота з іноземними радниками в рамках робочої групи з приватизації, яку очолює міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко, з пошуку шляхів реструктуризації боргів ОПЗ.

«Завдання – успішна приватизація й працюючий ОПЗ», – додав Трубаров.

Нагадаємо, в 2016 році ФДМ двічі виставляв Одеський припортовий завод на продаж, але покупців на підприємство не знайшлося.

Спершу завод намагалися продати за 13,175 млрд грн, через півроку ціну опустили до 5,16 млрд грн.

Наразі нова стартова ціна ПАТ «Одеський припортовий завод» при приватизації складе 54 мільйони доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: