Суд скасував спецконфіскацію Одеського НПЗ

Читать на русском
Верховний суд України скасував рішення Апеляційного суду Одеської області про спецконфіскацію Одеського нафтопереробного заводу на користь держави.

Верховний суд України скасував рішення Апеляційного суду Одеської області про спецконфіскацію Одеського нафтопереробного заводу на користь держави.

Одеський НПЗ роблять банкрутом незаконноГоловне територіальне управління юстиції в Запорізькій області в результаті перевірки діяльності арбітражної керуючої Мілени Фоменко в процедурі банкрутства Одеського НПЗ виявило грубі порушення норм закону.

Про це в четвер, 5 липня, повідомив адвокат власника акцій Одеського НПЗ - компанії Енергія і Газ Україна Ігор Сильницький на своїй сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

Він зазначив, що відповідне рішення Верховний суд прийняв 26 червня.

«Рішення суду про конфіскацію ПАТ Одеський нафтопереробний завод і ТОВ Енергія і Газ Україна втратили чинність. Майно підприємств більше НЕ!!! конфісковане на користь держави. Верховний суд постановою від 26.06.2018 року скасував ухвалу Апеляційного суду Одеської області від 21.07.2017 року, встановивши при цьому порушення міжнародних стандартів правосуддя», - написав Сильницький.

За його словами, Верховний суд встановив, що одеські судді, розглядаючи питання конфіскації майна підприємств, ухилилися від дослідження істотних обставин справи.

Адвокат також опублікував копії відповідного рішення суду.

Нагадаємо, уряд хоче спростити процедуру приватизації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: