Тука: я хотів би бачити Тимошенко в суді за її висловлювання

Читать на русском
Георгій Тука закликав президента України Петра Порошенка подати в суд на лідера парламентської фракції Батьківщина через її заяву з приводу війни на Донбасі.

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що лідер парламентської фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко повинна відповісти в суді за свої звинувачення на адресу президента України Петра Порошенка.

Про це він сказав 7 липня ефірі телеканалу «Прямий», передає Слово і Діло

Тука підкреслив, що був «у розпачі» в зв'язку з заявою Тимошенко, що Порошенко нібито готує «війну» на Донбасі для зриву виборчої кампанії.

«У ньому почув чотири тези: по-перше, у Порошенка є таємний план. Друге: Порошенко веде таємні переговори з ватажками так званих ЛДНР. Третє: Порошенко мріє віддати частини територій російським окупантам. І четверте: після цього він вводить надзвичайний стан і тоді не відбувається виборів», - розповів він.

Заступник міністра підкреслив, що чергову хвилю ескалації на Донбасі може почати тільки Росія.

«Новий курс України» від Тимошенко: хто вже давав схожі обіцянкиСлово і Діло розбиралося, чи дійсно Новий курс Юлії Тимошенко новий і чи давав хтось із політиків схожі обіцянки.

«Я нещодавно спілкувався з командувачем ООС Наєвим, з керівником штабу - можу запевнити: жодних ескалаційних дій з боку української армії навіть не планується. Єдине можливе джерело ескалації - виключно Російська Федерація», - наполіг Тука.

За його словами, Тимошенко в разі ескалації з боку проросійських бойовиків замість консолідації суспільства в боротьбі «з цієї наволоччю» висуне нову порцію звинувачень на адресу президента, ігноруючи провину Москви в тому, що відбувається.

«Сподіваюся, у президента достатньо фахових юристів, але я хотів би бачити цю людину в суді по цим висловлюванням», - заявив Георгій Тука.

Нагадаємо, в ефірі програми «Доброго ранку, країна!» Тимошенко заявила, що чинний президент Петро Порошенко через посилення військової ескалації на сході планує оголосити військовий стан і заблокувати проведення виборів в Україні.

При цьому, політик звинуватила президента в змові з керівниками «Л/ДНР».

Відзначимо, «Слово і Діло» розібралося, в чому повторилася Тимошенко в «Новому курсі України» і хто з політиків уже давав схожі обіцянки.

Раніше ми писали, як Порошенко порушує Конституцію.

Також пропонуємо почитати, скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: