В Україні остаточно заборонили МАФи на тротуарах

Читать на русском
В Україні запровадили заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів.

В Україні запровадили заборону на встановлення тимчасових споруд, рекламних та інших конструкцій на пішохідних зонах тротуарів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба міністерства.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє демонтувати 1,6 тисячі незаконних МАФів у 2018 роціСказано 2 березня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Відповідна норма міститься в нових державних будівельних нормах (ДБН) В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів», яка набуває чинності з 1 вересня.

«Пішохідні зони на те й називаються пішохідними, тому що призначені для пішоходів, для їх зручності та комфорту в пересуванні. Тому логічно, що на цих шляхах не потрібно встановлювати рекламні конструкції, кіоски, розміщувати люки та дощоприймачі, адже це заважає безперешкодному руху тротуарами й навіть може становити небезпеку для пішоходів», – пояснив Парцхаладзе.

У Мінрегіоні також відзначили, що згідно з новими ДБН, на пішохідних зонах тротуару не допускається встановлення: дорожнього огородження та опор, рекламних конструкцій, тимчасових споруд (торговельних кіосків, павільйонів, лотків, палаток тощо), люків і дощоприймачів; сходів і ґанків будівель тощо.

Як мери борються з незаконним розміщенням кіосківМери Києва, Черкас, Чернігова, Полтави Миколаєва, Ужгорода та Івано-Франківська дали 9 обіцянок з приводу демонтажу незаконно встановлених малих архітектурних форм. Ми з'ясовували, хто з них виконав свої запевнення.

Крім того, документ розроблений на заміну аналогічних ДБН 2001 року й поширюються на нове будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт наявних вулиць і доріг.

Нагадаємо, що 4 липня Верховна Рада заборонила розміщення реклами на опорних та інших елементах контактної мережі, на засобах та обладнанні зовнішнього освітлення.

Раніше «Слово і Діло» розбиралось, як чиновники борються з незаконною рекламою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: