У поліції прокоментували погром кіосків на ринку в Києві

Читать на русском
Внаслідок конфлікту на ринку біля станції метро Лісова постраждало троє правоохоронців, 10 учасників погрому доставили до Деснянського управління поліції.

Внаслідок конфлікту на ринку біля станції метро Лісова постраждало троє правоохоронців, 10 учасників погрому доставили до Деснянського управління поліції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє поліція Києва.

«Будь-які погроми у Києві – неприпустимі», - Андрій Крищенкополіція Києва

У відомстві уточнили, що кілька десятків агресивно налаштованих молодиків пошкодили торгову точку продавця, якого підозрюють у побитті військового пенсіонера. Також вони влаштували сутичку із поліцейськими, зокрема кидали каміння.

«Близько 11 години (27 травня, - ред.) група з приблизно 60-70 чоловік почала трощити торгову точку», - повідомив начальник київської поліції Андрій Крищенко.

Він додав, що троє правоохоронців постраждали внаслідок сутички.

«Поліцейські втрутилися у ситуацію і припинили протиправні дії. У результаті троє правоохоронців отримали тілесні ушкодження, їм надають медичну допомогу. Десятьох активних учасників затримали і доставили до управління поліції. Зараз слідчі вивчають записи відеонагляду, зокрема і ті, що розміщені у мережі Інтернет, тож діям кожного доставленого нададуть правову кваліфікацію», - сказав Крищенко.

Боротьба з МАФами: скільки незаконних кіосків в столиці?У 2017 році в Києві виявлено тисячу сімсот тридцять два незаконно встановлених об'єктів (МАФів), які підлягають демонтажу.

Він також зазначив, що слідчі Деснянського управління поліції розпочали два кримінальні провадження: за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Проводяться першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, що у неділю, 27 травня, невідомі розгромили кіоски на ринку в районі метро Лісова у Києві. Причиною стало побиття військового пенсіонера продавцями напередодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: